Foto's

dinsdag 1 mei 2007

Wijn, BBQ en Wijn

Waar denken jullie aan bij een hele dag wijn proeven? Hetzelfde als wij waarschijnlijk, namelijk de hele dag wijn drinken. En niets was minder waar op de wijnfeestdag in Salgesh. Een mooi dorpje iets verderop in de vallei, dat helemaal in het teken van wijn staat. In Salgesh zijn veel verschillende caves, waar wijn gemaakt, verkocht en geproefd wordt. Voor deze dag kon je een kaart kopen voor 15 Franc (10 Euro) en kon je dus de hele dag wijn proeven in de verschillende caves. Voordat deze wijnproeverij kon beginnen, moest er eerst gesport worden. Een wijnvat moest over een parcours gerold worden. Aangezien Nederlanders hier niet echt in bedreven zijn, waren we niet heel hoopvol op een goede afloop, maar we bleven optimistisch. Als onze Duitse medestudenten maar verslagen werden. Deze hadden een redelijk scherpe tijd neergezet, dus ook dit zagen we somber in. Eenmaal onderweg bleek het toch nog zwaarder dan gedacht, maar we lieten ons niet kennen en gingen tot het einde in een moordend tempo, onder aanmoedigingen van Duitse medestudenten die zowaar `hup Holland´ riepen. Dit alles resulteerde in een verdienstelijke vierde plek. Wellens waar net naast het podium, maar dat bestond dan ook alleen uit local hero´s die elk jaar meedoen. De Duitsers waren in geen velden of wegen te bekennen. Ons eerste doel van de dag was bereikt. Nu de wijn nog…… Dat is ons ook zeker gelukt. Het was een mooie dag, met veel zon, wijn en gezelligheid met de andere Erasmus studenten.

De dag erna lekker uitgebrakt bij het meertje en vooral weinig gedaan. Zoals eigenlijk elke zondag tot nu toe. Een goed gebruik dus.

De afgelopen week hebben we veel gesleuteld aan ons drankje, met als gevolg dat het eerste deel van het project is afgerond. Er is een goede, lekkere basisdrank ontwikkeld. Nu scheiden de wegen van ons, om elk ons eigen extract toe te voegen aan de basisdrank.

Dinsdag de 24e was de verjaardag van Jauke die natuurlijk niet ongemerkt voorbij kon gaan. Met een heuse Hollandse taart en een Walliser flesje wijn is het op het lab gevierd. ´s Avonds met wat biertjes op het balkon nog een rustige afterparty gehouden. Verder veel gevoetbald en donderdagavond weer een bbq bij het meer. Tussen de onweersbuien door hebben we toch een mooie bbq gehouden.

Afgelopen zaterdag stond een feestje ter gelegenheid van de verjaardag van Jauke op het programma. Om 12 uur afgesproken om ergens iets te gaan doen. Lekker vaag… Het enige dat we wisten was dat we vlees en drank mee moesten nemen. Al iets minder vaag. Het werd dus weer een bbq. Geen problemen mee. Om 1 uur lagen de eerste worsten op het vuur en was de eerste van veel flessen wijn al leeg. De hele dag doorgegaan met eten en drinken. Een topdag. Om 11 uur ´s avonds de stad nog even ingegaan, maar toen we van het terras werden gestuurd hadden we dat ook wel weer gezien. Nog even een afzakkertje bij Julien thuis gedronken en toen moe maar voldaan richting huis gestrompeld.

Zondag weer het rituele uitbrakken bij het meertje en de ouders van Jauke ontvangen. s´Avonds lekker gegeten in de stad en wat bijkletsen over de afgelopen weken, waarin toch veel gebeurd is. Maandagavond wat gegeten op de camping waar de pa en ma van Jauke staan, wat ook weer lekker en gezellig was. Leuk om ze weer te zien.

Groeten en tot de volgende keer…

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Rolf en Jauke, Zo te horen hebben jullie het leven daar al helemaal opgepakt! Leuk om te horen. Ik hoop dat jullie drankjes ook nog een beetje willen lukken! Succes met al de bezigheden. En Jauke nog gefeliciteerd!!
Groetjes Fleur

Unknown zei

Jullie zullen het ook wel hebben gehoord...psv is dus kampioen geworden door verzuim van de echt goede voetballers! Koninginnenach en dag was leuk.

Ciao

Anoniem zei

Hey Jauke en Rolf,

Knap hoor die vierde plaats! Maar het is een eventuele volgende keer misschien een idee om de tonnen van de berg AF te rollen in plaats van de berg op??? Of is dit heel erg Surinaams gedacht/bedacht??? ;)
Wel leuk hoor zoiets!
Succes nog met alles daar. En natuurlijk veel plezier!

Ow en Jauke nog gefeliciteerd (beter laat dan nooit, we zitten ten slotte in het warme Suriname :p).

Laterzz

Anoniem zei

Hoi Rolf en Jauke

eindelijk heb ik jullie site gevonden (Els had het opgeschreven)Hoe is het leventje daar zo te zien wel goed. Rolf leuk dat je 1 juni terug komt, maar wat gaan we toch doen als ze dat alemaal voor jouw regelen ???????????
Hier is verder alles goed nog steeds mooi weer en geen regen. tot de volgende keer

groetjes Erna / Henk

Unknown zei

Hi Rolf en Jauke,
echt super leuk deze site (is 1e keer dat ik erop kom, moet ik bekennen). maar zo te lezen hebben jullie het erg naar je zin! Leuk om te lezen or! Succes met jullie stage. Ennuh Jauke nog gefeliciteerd!!!

groetjes Liesbeth

Unknown zei

Heey Rolf en Jauke!

Het is idd volgns mij alleen maar vakantie daar haha! En al die foto's zien er echt super gaaf uit man! De tijd zal wel vliegen of niet? Idd nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag (al ben ik dus 2 weken te laat) en las dat dat weer een mooi feestje was! Ik wens jullie iniedergeval nog enorm veel plezier daar, geniet er van en haal alles er uit wat er uit valt te halen! Tot in Nederland!

Kus, Ann!

Anoniem zei

Eten en drinken, wat kan het leven toch simpel zijn:)

Enjoy!

Bart