Foto's

woensdag 16 mei 2007

Bezoek van Roos

Afgelopen donderdag was het dan zover. Roos kwam naar Zwitserland om lekker bij te komen van het afstuderen en om mij weer te zien natuurlijk. Na een verlengde paspoortcontrole kwam ze eindelijk aan in Sion. Dat was een fijn en raar moment, om elkaar na twee maanden weer te zien. Die dag hebben we het lekker rustig aangedaan. We zijn een stukje de berg opgelopen om van het mooie uitzicht over Sion te genieten en naar de camping gegaan om ons tentje op te zetten. Het tentje was noodzakelijk, omdat in het huis waar ik momenteel woon, het niet is toegestaan om gasten te laten slapen en al helemaal niet als het vrouwen zijn. Maar een tentje heeft ook wel weer wat.

Vrijdag hebben we lekker door de stad gelopen en veel terasjes gepakt. Het was goed weer, dus een prima dag om Roos te laten zien waar ik deze vier maanden doorbreng. Vrijdagavond hebben we samen met Jauke bij een restaurantje gegeten wat erg lekker was. Vooral het dessert van Jauke was om van te watertanden.

Zaterdag zijn Roos en ik naar een van de vele thermaalbaden in Wallis gegaan. Het bad was niet erg speciaal, maar het uitzicht was adembenemend. Hier hebben we heerlijk een dagje gerelaxed met z’n tweeën. ‘s Avonds zijn we naar een hippe loungetent gegaan, waar we rustig wat biertjes gedronken hebben.

Zondag was een extreem mooie dag met alleen maar zon en dertig graden. Hier hebben we ook flink van genoten door lekker op een terrasje wat te drinken en de kastelen te bezichtigen. Een kasteel heeft een mooie kasteeltuin waarin heerlijk gechilled kan worden. ’s Avonds hebben we Harrie naar huis gebracht om zo zijn auto weer mee terug te nemen, welke we zondag goed konden gebruiken. Een bezoek van Roos aan Wallis kan natuurlijk niet zonder kaasfondue afgesloten worden, dus dat hebben we zondagavond lekker gedaan. Aangezien het een gesponsord etentje betrof smaakte het extra goed. Bedankt Joke en Guus.

Voor alweer de laatste dag stond een bezoek aan het plaatsje Gruyere op het programma. Gruyere is bekend om zijn kaas, maar er staat ook een chocoladefabriek en er bevindt zich een prachtig oud klein dorpje met kasteel. Aangezien het weer niet helemaal meezat deze dag hebben we weinig rondgewandeld en meer vanuit de auto bekeken. Ideaal zo’n ding. Na het bezoek aan Gruyere zijn we nog even bij het meertje daar in de buurt gaan kijken, omdat die volgens kenners zo mooi moest zijn. We konden het ons voorstellen, maar door het slechte weer was het voor ons weinig bijzonders. Wel leuke koeien trouwens. Onderweg naar Basel hebben we nog even afslag Sissach genomen, om nog even wat tijd te doden en het uitzicht vanaf daar te bekijken. In Basel hadden we nog even de tijd om rustig met elkaar wat te drinken en alvast wat afscheid te nemen, voordat het echte afscheid daar was. Het afscheid dat deze keer zonder tranen verliep, al weet ik niet wat er in de bus nog allemaal gebeurd is.

Het waren leuke dagen waarin we lekker bijgepraat hebben en leuke dingen samen gedaan en gezien hebben.

Groeten allemaal, de volgende keer komen de foto’s en Jauke zijn verhaal.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey!

Het was inderdaad super leuk :-D,
had nog graag even willen blijven want behalve leuk was het ook wel kort, maar dat was het waarschijnlijk altijd geweest... Ben benieuwd naar de foto's!!
Veel plezier deze dagen met de mannen! Sanne, Linda en ik maken het hier wel leuk met Jan(tje) Smit ;-)

x
Roos

stefan zei

Salut les deux,

I can read almost nothing of the text but the pics are telling me enough :-) See you on weekend or for the CL final? You plan to watch it in a bar or at home?

ciao stefan

Anoniem zei

Jauk! Met die hand doet me weer een beetje aan Kerst een paar jaar geleden denken! Hoe kan het dat ze jou steeds te grazen nemen? Nou heel veel beterschap! Je lijkt er op de foto's iig niet te erg onder te lijden....
Liefs Charlotte

Anoniem zei

Jow Kerels,

Mooi dat alles goed gaat daar in Zwitserland, behalve met het handje van Jauke. Maar je kunt iig nog bier drinken en dat is toch wel een belangrijk iets. Gelukkig is dat apart slapen hier in nederland niet zo van toepassing ;)

Succes nog met het uitvoeren van de analyses

Gr. Martien