Foto's

woensdag 9 mei 2007

Wat een week(end)

We hebben weer heel wat meegemaakt de laatste tijd, maar laten we bij het begin beginnen, omdat dat nu eenmaal het begin is. De inspiratie voor openingszinnen is een beetje op, vandaar…
Goed het begin dus. De ouders van Jauke hadden het wel weer gezien in Sion en vervolgden hun reis naar Frankrijk. Het was leuk met ze en we hebben heerlijk gegeten. Na het afscheid dinsdagavond ging het gewone werk de volgende dag weer door.
We zijn nu bezig met elk ons eigen deel van de opdracht. Het analyseren van extracten van planten met behulp van een HPLC. Jauke moet een extract van takken van wijnplanten analyseren en Rolf een extract van wortels van een heuse alpenplant. Deze alpineplantwortels gaan we nog een keer uitgraven ergens op een berg in de buurt van Zermatt. Hopen dat we niet gepakt worden, aangezien het een beschermde plant is. Mondje dicht tegen de politie.
Donderavond hebben we de andere Erasmus studenten uitgedaagd voor een potje poker. We roken dat er geld te verdienen was, dus hebben we iedereen maar uitgenodigd. Het spel begon naar behoren. Na anderhalf uur hadden we alle Duitsers eruit gewerkt en was er nog 1 Belg te gaan. In the pocket! Maar helaas, het geluk is met de domme. Geen kans voor de Nederlanders. Al onze fiches in een half uur verloren en de Belg ging er met ´onze´ buit vandoor.
Nu dan de echte ontknoping. Het weekend werd ingeluid met een biertje, zoals dat hier (niet alleen hier) gebruikelijk is. Met iedereen afgesproken in de Irish pub. Daar rustig wat biertjes gedronken, om vervolgens bij wat andere studenten uit Ierland nog een biertje thuis te drinken. Onderweg kwamen we twee gekken tegen die zin in ruzie hadden en dat duidelijk lieten blijken. We werden aangevallen en niet zo´n beetje ook. Binnen een minuut hadden ze heel wat schade aangericht. Jauke een flinke snee in z´n hand en nog wat andere blessures bij andere jongens. Dat hebben wij weer. Eerst naar de politie, die ons vervolgens naar het ziekenhuis heeft gebracht. Daar heeft Jauke een nachtje doorgebracht om vervolgens zijn hand te laten hechten. Nu 6 weken met een brakke hand rondlopen, om het weer te laten genezen. Gelukkig is de politie actief op zoek naar de daders. Heel wat anders dan in Nederland.
Goed…. Zaterdag stond eigenlijk de bierfontein op het programma. Daar is echter weinig van gekomen, omdat we 3 uur op het politiebureau hebben gezeten. Toen we aankwamen bij de fontein was deze leeggezopen. Desolé! En het was nog wel de grootste fontein in de wereld. Dan maar wat biertjes van de tap voor Rolf, omdat Jauke nog onder de pillen zat (en nog steeds). Verder zaterdag niet veel meer gedaan, om ons voor te bereiden op de zondag.
Toen stond namelijk de kraker FC Sion – Schaffhousen op het affiche. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, om uitzicht op Europees voetbal te houden. En wat denk je… De aanmoedigingen vanuit het Nederlandse kamp kwamen goed aan en er werd met 3-0 gewonnen. Helemaal mooi dat de concurrentie gelijk speelde, zodat er flink in werd gelopen en zelfs een plaats gestegen, zodat de vierde plaats die recht geeft op Europees voetbal is bereikt. Het stadion zat lekker vol en de Ultras hebben zich de hele wedstrijd laten horen. Mooie sfeer. Niet zoals in Amsterdam met die huldiging.
Deze week zijn we rustig begonnen en wordt er veel gepraat over Jauke zijn lamme pootje. Wat is ie toch zielig. Hij kan niet eens zijn veters strikken, maar gelukkig is Rolf niet te beroerd om de helpende hand toe te reiken. Deze week staat ook het bezoek van Roos gepland, waar Rolf om staat te springen. Het worden vast goeie dagen in het o zo mooie en zonnige Sion.
Bedankt voor het lezen weer en tot de volgende keer,

Jauke en Rolf

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Heeey, wat een verhalen weer voor een gewoon weekend.. Leuk dat er bekende langs komen. Dat geeft toch weer even wat andere aanspraak! Rolf ik zal wat vaker wat van me laten horen. Een heel fijn weekend met Roos!!
Groetjes Fleur

Unknown zei

Sion ultras...die staan 4e! fcB staat op 1 puntje achter zurich. Ik was za bij de klassieker fcB-fc Aarau degradant 2-0...fcBeeee, fcBeee! op naar het kampioenschap! jammer van je hand Jauke, tijd heelt alle wonden.
G-ritz, groeten aan je meisje en niet te ruig he :-) schoni grussi aus Baaaaaaaasel

Anoniem zei

Sta je op springen jongen? Ik hoop dat Roos de druk kan verzachten:)

Rolf, al wordt je drankje een succes, hoe kom je dan aan grondstoffen (toch beschermd...)?

Zorg maar dat die gekken opgepakt zijn als wij komen, want daar heb ik geen zin in. Bovendien is er in Zwitserland al genoeg snee:)

Enjoy!

Bart

Anoniem zei

Haha, het is ook altijd hetzelfde met jullie, altijd en overal ruzie maken na een paar biertjes!

Extracten uit plantjes halen en dan analyseren?! Klinkt niet gek, na het bouwen en gebruiken van eigen stuff in DB moet dat een eitje voor jullie zijn!

Succes nog mannen!
En de groeten vanuit Masterfoods Veghel
Gr. Dirk

Anoniem zei

Ohhhhhhhhhhhhhhh beterschap Jauke!

Komt Roos aankomend weekend? laat haar wel heel he Rolf want ze moet ook nog met ons naar Ozze Jan (oftewel Jan Smit). Daar moet ze dus heel veel energie voor hebben ;). Veel plezier met Roos en veel plezier volgend weekend met de jungs uit Loën.

Kus Linda

Anoniem zei

Heey mannen,

spoor die mannen maar gauw op, want volgende week komt de knokploeg ut Loon. Dan zal ik mijn 66 kilo macht wel in de strijd gooien.

mzzl John

Anoniem zei

Hoi jongens!
Ik heb eindelijk eens jullie blog bekeken en jullie geweldige verhalen gelezen... Doen julli echt leuk! Jauke , ik heb je handje gezien! wat kut! Ben je mooi klaar mee, maar goed hebben jullie wel een super stoer verhaal aan over gehouden natuurlijk ;D En Rolf blij dat je je vriendinnetje weer even hebt gezien? Nou heel veel plezier nog, ik ga vanaf nu al jullie avonturen bij houden hoor!

kus Kim

Anoniem zei

Hee Jauke en Rolf,

jeetje Jauk dat moet jou weer overkomen (toen met een snowboard vakantie ook al). Hoe gaat het nu met je?
Hebben jullie het nog naar je zin?
Hier gaat alles prima, ik heb nu mijn stage afgerond en heb het daar super leuk gehad!
Jullie ook nog veel plezier met het ontwikkelen van de drankjes!

Heel veel liefs van Renée!

Anoniem zei

Hallo Rolf en Jauke,
Wat vervelend wat jullie, vooral Jauke, is overkomen. Ik hoop dat het snel geneest en dat jullie weer met volle teuge kunnen genieten. Rolf geniet van de tijd samen met Roos. Wij gaan as dinsdag naar Costa Rica voor 18 dagen.
Groetjes Grad en Lucy.