Foto's

donderdag 19 april 2007

Paasvakantie

Zoals de titel al voorspeld was het hier in Zwitserland paasvakantie. Onze begeleider had voor zichzelf een weekje vakantie gepland in Sevilla en voor ons een paar daagjes werken. Tjah, zo gaat dat hier dan ook wel weer. Gelukkig hoefden we niet te hard te werken en hebben we uiteindelijk vrijdag een dagje vrijgenomen voor een lekker lang welverdiend weekend.

Na een aantal keer te hebben gevoetbald op het terrein van FC Sion zijn we wat mensen tegen gekomen waarmee we nu elke week op donderdagavond een potje voetbal gaan spelen. FC Shoarma (mensen uit het midden-oosten) tegen de Europeanen, grappig, veel geouwehoerd, natuurlijk door FC Shoarma die vinden dat ze een vrije trap voor een overtreding moeten krijgen (mietjes dus). Vanavond maar weer eens kijken of we ze baas kunnen zijn.

In het afgelopen, lange weekend hebben we weer veel gedaan. Vrijdag stond op de planning om naar een van de 2 meertjes hier in de buurt te gaan om een beetje te chillen. Eenmaal aangekomen na een wandeling van 1 uur de berg op, bleek het een natuurmeertje te zijn waar niet gezwommen kan worden, helaas. Dan maar genieten van de natuur en doorklimmen naar het kaseeltje dat boven op de berg staat. Leuk uitzicht en een goeie opwarmer voor de volgende dag. Toen stond namelijk mont de Prabé op de planning.

Wij in eerste instantie met de bus van 6:37, helaas hadden Buijs en Gerrits weer niet goed opgelet en reed de bus niet in het weekend. Het bed dan maar induiken en om 8 uur weer proberen. Eenmaal aanbeland in het dorpje Saviese was het nog een hele klus om de goede wandelroute te vinden. Met de kaart in de hand en hulp van wat locals uiteindelijk toch nog de goede weg gevonden en dat hebben we geweten. Meteen flink stijgen, als een gek en dan te bedenken dat we nog 1200 meter stijgen voor de boeg hadden. T-shirt dus maar uit, verstand op nul en dan maar de berg op stuven. Eenmaal aanbeland op de top, die op 2042 meter ligt, hebben we wat gegeten om daarna in de sneeuw te spelen. Dikke pret hadden we met een plastic zak en heel wat buikschuivers. Na deze prettig gestoorde bedoeling maar naar beneden vlammen, helemaal naar Sion terug lopen hadden we gepland. ’s Avonds eenmaal thuisgekomen de schade van de blaren opgemaakt (Jauke), lekker wat gegeten, uitrusten en manageren.

Om goed bij te komen van de wandeling zijn we de volgende dag naar het meertje Les Iles gegaan. Dit is een een of andere afgraving waar heerlijk relaxed, gezwommen en gebarbequed kan worden. Helaas ging het weekend weer erg snel, om vervolgens maar weer de volgende dagen aan het project te werken.

Onze laatste creacties zijn door onze begeleider erg goed bevonden. Nu nog een beetje upgraden met een vleugje cranberry sap of een andere vruchtensap, om vervolgens een super drank ontwikkeld te hebben. Gisteravond zijn we eens optimaal gaan genieten van het mooie weer met een barbeque. Samen met 11 andere Erasmus studenten hebben we bij Les Iles lekker wat vleesch gebraaien.

Op naar het volgende avontuur waarin Rolf & Jauke een wijnton de berg op moeten zien te rollen!!!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Heej Jongens,

Ik zie dat jullie het erg naar je zin hebben daar! teminste zo aan de verhalen te lezen..
De foto's zijn ook echt geweldig, wordt gewoon bijna jaloers! hihii
Maar gelukkig is het hier in Nederland ook best aardig weer, afgelopen weekend was echt abnormaal, maar wel chill natuurlijk!!
Groetjes vanuit Loën, Els

Unknown zei

Capi,

mooie uitzichtjes, ben blij voor jullie dat de wonderpotion goed is aangekomen bij de leraar en heb erg moeten lachen om die gaylord en gaylord foto op de boulevard!

Groeten en tot snel een keer!

Anoniem zei

Hey Rolf en Jauke!

Supermooie foto's. Vooral van die bergen.... Wel cool hoe je kapsel zit Rolf, helemaal naar achter gewaaid zodat je op Einstein lijkt, hihi ;)

Nee maar even serieus :).... lijkt me echt supervet daar.

Kus Linda

Anoniem zei

Haihai!

Jullie hebben het wel naar je zin of niet!? Ik hoop dat het net zo gezellig is als het er uit ziet.. Heel veel plezier nog en in ieder geval tot Sziget (Ook erg leuk!!)

Liefs Hilke

Anoniem zei

Hey Jauke!

Heb even snel een kijkje genomen op jullie site. Klinkt erg gezellig en aan de foto's te zien zit je er zeker niet verkeerd! Wel heel iets anders dan Australie haha;) Maak er een mooie tijd van, lekker genieten!

Liefs, Indra

Anoniem zei

Hoi Jauke,
groeten uit Rotterdam. het is lekker weer en dus moet er in de tuin het nodige gebeuren. vorige week hebben we oma met haar verjaardag eindelijk de moezz met appel/banaan kado kunnen doen. was je er toch een beetje bij.
groeten,
cor & jan willem

Anoniem zei

Ha lieve Rolf en jarige Jauke!

Gefeliciteerd Jauke!! Maak er een mooie dag van samen en tot over 2 weekjes :-D

X Roos

corine zei

Hee Rolf en Jauke,

Het ziet eruit alsof jullie je wel vermaken daar in Zwitserland...Zo op stage moet je er natuurlijk elke dag een feestje van maken!!! Op dit moment zitten wij voor onze stage in het verre Costa Rica, en proberen ook zoveel mogelijk van het land mee te krijgen. Het lijkt een heel verschil met wat jullie allemaal meemaken. Hier is geen sneeuw te bekennen.. wel heel veel bergen die we hopelijk snel ook gaan beklimmen. Dat wijnvat de berg oprollen laten we daarbij maar achterwege....En feestjes, die hebben ze hier ook zeker wel. Helaas moeten wij het hier wel met computers doen die een stuk minder snel zijn als die van jullie eruit zien.
Maak er iig iets moois van de rest van jullie tijd in Zwitserland!

Corine en Marja

Anoniem zei

Dag mannetjes,

Klinkt allemaal goed hoor.

Zeker die flickr slideshow past bij jullie:)

Dat hiken is nog bekend van de roadtrip, Jack maak de borst maar nat!

Geen kou vatten he mannen...

Enjoy!

Bart