Foto's

woensdag 11 april 2007

Vanalles wat

We hebben de laatste tijd al weer veel meegemaakt. Laten we eens bij vorige week maandag beginnen. Naast de mogelijkheid om Franse lessen te volgen, wat we nog niet doen, hebben we ook de mogelijkheid om een vak te volgen. Leek ons een leuk idee, dus vanaf nu elke maandag lessen procestechnologie volgen. Niet wetende wat ons te wachten stond om 10 uur de les induiken, waar wij eerst gek aangekeken werden. Na een introductie van de lerares, werd er meteen een flink boekwerk in het Frans uitgedeeld om hard aan de slag te gaan. Frans en Duits lullen tegelijk is zoals gebleken de normaalste zaak van de wereld, om maar niet te beginnen over het onverstaanbare dialect Zwitsersdeutsch. Na 2 intensieve uren maar eventjes pauze nemen en daarna weer verder aan ons projectje werken. Verder hebben we ook nog in de proeffabriek gekeken om beetje uitleg te krijgen over de practica die de studenten volgen. Mooie apparaten gezien waar tenminste echt mee gewerkt werd en niet zo lafjes als bij ons op school beetje de handleiding volgen.

In ons huis hebben we zo werkelijk waar een super goed gitaar concertje kunnen volgen in de woonkamer alias concertzaal van een meisje bij ons in huis. Zo af en toe werden we letterlijk van de bank geblazen. Na deze aangelegenheid nog wat nageborreld om vervolgens het minstens zo mooie champions league te volgen in een kroegje in Sion. Wat een mooie bedoeling leek, biertje en voetbal in de kroeg, draaide toch lichtelijk uit op een deceptie. Net voordat de belangrijke 2-1 voor Roma viel hield de tv ermee op, waarna het voetbal kijken dus over was. Dan maar huis voor een goede nachtrust om de volgende dag weer hard te kunnen werken.

Veel gewerkt werd er niet op donderdag, iedereen had al zin in de paasvakantie en het schoolfeest die avond. Op het schoolfeest aanbeland lekker wat biertjes gedronken en wat geouwehoerd met de luitjes uit de klas, kortom een goed gezellige avond. Gelukkig vrijdag vrij om bij te tanken van het toch iets te gezellige feestje, om de dag erna weer hard te kunnen boarden. Met de bus naar Crans Montana was het 30 minuutjes over de berg vlammen om vervolgen bij een betonnen doolhof aan te komen waar wij de ski-lift zouden moeten kunnen aantreffen. Met een temperatuur van 20 graden en dikke kleren aan heeft dit heel wat zweet opgeleverd. Op de berg ook nog een Freestyle contest gekeken waarna Jauke ook wel even de gangster uit wilde hangen en hiermee zijn rug nogmaals in de prak heeft geholpen. Beetje erg klote zo aan het begin van de dag (10:30). Tijdens de pauze 2 pijnstillers vragen en de rest van de dag doorkomen. Ja, Jauke heeft het toch nog langer uitgehouden dan die lamme Rolf die zonodig van de zon moest genieten.

´s Avonds met Harrie weer de Irisch pub in om plannen te maken voor de volgende dag. Montreux leek ons wel leuk, achteraf een super goed plan. Met heel mooi weer over de boulevard gelopen, Freddie ook nog een handje gegeven en wat in zijn microfoon geschreeuwd. Heerlijk nog lopen chillen in een parkje aan het meer van Geneve om vervolgens de dag af te sluiten met friet en een hele grote schrale city burger voor Rolf!!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Heey Rolf en Jauke

Ziet er allemaal weer hartstikke gaaf uit. Ik ben trouwens aangenomen bij Stork, volgende week mag ik beginnen. Ben benieuwd wat ze zeggen als ik al meteen vrije dagen wil opnemen om jullie op te komen zoeken.

mzzl John

Anoniem zei

Hey Jauke en Rolf

Zo te horen maken jullie ook heel veel mee, samen met al het bier daar ;)
Wel fanatiek hoor, proceskunde volgen, in het Frans en Duits nog wel, sjonge! Netjes.

Succes en veel plezier

Laterzz

Unknown zei

Schoolfeest...en werden jullie dan ook voor 12 uur opgehaald? Maar hoe kah het dan toch dat jullie raar werden aangekeken (retorisch natuurlijk;-))??
Gelukkig kunnen jullie kei goed frans duits en schweizerdeutsch dus dat boekje is zo uit (ik nam dan altijd gewoon de vi mee de les in)!
Maak er wat van en tot het volgende verhaal!

Anoniem zei

Hee luitjes!

Nog steeds naar het zin daarzo?
Bijna jarig he Jauk!
We missen je wel tijdens het uitgaan hoor Jakkie!
Veel plezier met stage, boarden en bier drinken hahaha,
Liefs Renée

Anoniem zei

Cool zeg, echt supermooie omgeving daaro. :P

Groetjes en alvast een fijn weekend

Jos