Foto's

maandag 26 maart 2007

De eerste week

Na een week vol drukte en gezelligheid hier maar weer een nieuw verhaaltje. Laten we beginnen op maandag. Maandag was een vrije dag vanwege een een of andere katholieke feestdag. Waar het feest was hebben we niet gezien, dus dan maar de boeken induiken en nogmaals de stad verkennen. Conclusie na een enerverende stadswandeling: Sion is een mooie oude stad waar verrassend veel te doen.
Dinsdag voor het eerst kennis maken met onze stagebegeleider Frans Zonnevijle en de rest van de school. Veel informatie gekregen over onze opdrachten en het reilen en zijlen op school. In de eerste week moesten we acclimatiseren, wat inhoud, gewoon niks doen, msnen, mailen, interneten, vooral niet te lang werken, en ook nog eens wat literatuur onderzoek doen. Op school is dus nog niks bijzonders gebeurd.
Woensdag avond kennis gemaakt met de ander Erasmus studenten onder het genot van een traditionele valaisannesse kaasfondue. Goed gezellig en leuke luitjes ontmoet. Na de kaasfondue op naar pub Brittania om nog een biertje te doen. Na deze leuke maar vermoeiende avond weer het bed induiken om de volgende dag maar weer `hard` te kunnen werken.
Vrijdag een dagje vrij genomen om te boarden in de omgeving hier. ´s Ochtends vroeg met de bus naar Nendaz om vervolgens te eindigen in Veysonnaz. Koud, veel goede sneeuw en heel slecht zicht maakt het toch al met al een goede dag. Jauke heeft zijn rug maar weer eens flink in de prak geholpen na een harde crash. Bij thuis komst maar een flinke slok cognac, koud waterzakje erop, dikke 6 persoons pizza en de super game, Football manager 2007 om de pijn te stillen. De manager kwaliteiten van Rolf waren duidelijk niet al te best gezien zijn ontslag bij Aarau FC, gelukkig kon Jauke dit compenseren door met zijn team FC Luzern boven verwachting goed te presteren.
Zaterdag goed uitbrakken van de zware board dag om ´s avonds met Harrie te kunnen feesten. Goeie pasta gegeten in mooi eettentje om vervolgens met nog 2 andere Erasmus studenten de Irish pub maar in te duiken om goed te zuipen. Dit is aardig gelukt, wat we zondag merkten.
Met onze brakke koppen zijn we naar het ondergrondse meer in St Leonard gegaan. Kleiner en korter dan verwacht maar evengoed mooi en dus een leuke trip. Na afloop op naar Sion om eindelijk eens de kastelen te bezoeken. Met het bier van de vorige avond nog in de benen was het nog een hele klus om de kastelen, gebouwd op de bergen, te bezoeken. Schitterend uitzicht bij kastelen en heeeeele harde wind. Op naar huis om een pastatje te eten en uit te rusten van het drukke weekend.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Het ziet er weer mooi uit allemaal! Ben wel heel jaloers op die goede sneeuw, ik kom er snel ook van genieten... al vrees ik dat hij dan al weg is :-( nou ja er is gelukkig nog veel meer leuks te doen zo te zien!
Doe de pastoor de groeten ;-)

Anoniem zei

Voor Rolf: Dankjewel he!
En voor Jauke: Ja echt super irritant! ;) Succes die 15 wk :p

Wel leuk dat jullie het daar naar jullie zin hebben! Geniet ervan, doen wij hier ook!

Groetjes

Anoniem zei

Hey mannen,

Leuk om ook jullie verhalen te lezen. En ik wordt heus niet bruiner dan jullie, ik was alleen verbaast dat het hier niet de hele dag regent. Nog veel succes met het harde werken en we houden elkaar wel weer op de hoogte.

Groetjes Fleur

Anoniem zei

na alles wat we gelezen hebben, zijn we tot de conclusie gekomen dat er een markt moet zijn voor een drankje tegen katers en brakke koppen. zo te lezen is zwitserland nog zo saai nog niet.
all the best!
c +jw

Anoniem zei

Heey Rolf en Jauke

Mooi verhaal en mooie foto's. Heb nou al zin om met hemelvaart naar jullie toe te komen.

mzzl John

Anoniem zei

hey rolf (en ook een beetje jauke)
Ik zie dat je goed zit daar in de sneeuw! Helaas geen tijd om te komen kijken ;-)
Relax om te zien dat t goed gaat,
Groeten Bob (tilburg)

Lizet zei

Hey Roffel!
Super relaxed...stage in der Sweis (hoe je dat schrijft?!)
Zal jullie verhalen zeker volgen de komende maandjes! Maak er wat moois van en geniet want voor dat je het weet is het voorbij....maar goed daar denken jullie na de eerste week vast nog niet aan.
Liefs Lizet

Anoniem zei

Hallo jongens,

Ik heb jullie site gelezen.

Ik vind de verhalen leuk.

Ik vind de foto's leuk.

Mijn mama zegt dat ik dit goet getiepd heb.

Hoezo school? Stage toch?

Enjoy!

Bart

Anoniem zei

Hey jongens,

Klinkt goed, beetje stage lopen en vakantie vieren (boarden), is toch iets anders dan mijn stage.

Veel plezier daar in de bergen en denk een beetje aan mij als jullie op jullie board naar beneden knallen.

Mzzl
Jack